Voor het halen van je bus rijbewijsmoet je naar het CCV . Voor dat je dit rijbewijs kunt halen dien je een medische keuring te ondergaan. Het rijbewijs D is 5 jaar geldig en bij iedere verlenging dient de medische keuring opnieuw te worden ondergaan.

Ook hier is er sinds 19 januari 2013 het één en ander veranderd. Natuurlijk proberen we je zo goed en volledig mogelijk te beschrijven wat er allemaal speelt. Natuurlijk ontvangen we graag jouw mail wanneer iets niet duidelijk is.

Rijbewijs D1
Het D1 rijbewijs is nodig voor het besturen van een motorrijtuig dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen en maximaal 16. Dit is exclusief de bestuurder. Hiervoor dien je minimaal 18 jaar te zijn wanneer je het haalt in combinatie met code 95. Zonder code 95 is de minimale leeftijd 21 jaar.

Rijbewijs D
Wil je een motorrijtuig besturen dat is ingericht voor het vervoeren van meer dan 8 personen exclusief de bestuurder dien rijbewijs D te bezitten. Je dient minimaal 21jaar te zijn wanneer je het rijbewijs haalt in combinatie met code 95. Wil je dit zonder code 95 doen dien je minstens 24 jaar te zijn.

Wanner je geboren bent na 30-06-1955 en je wilt als beroep buschauffeur zijn dat moet je code 95 hebben.

Code 95

In 2008 is de Europese richtlijn vakbekwaamheid van kracht geworden. Code 95 stelt eisen aan de toegang tot het beroep van buschauffeur.

Theorie

Natuurlijk is er ook nogal wat theorie voor deze rijbewijzen.

Bij D1 met code 95

  • Theorie-examen RV1-light (deel 1 verkeer en techniek)
  • Theorie-examen V2D (deel 2 Administratie D )
  • Theorie-examen V3D (deel 3 Administratie D)

Bij D met code 95

  • Theorie-examen RV1 (deel 1 Verkeer & Techniek)
  • Theorie-examen V2D (deel 2 administratie)
  • Theorie-examen V3D (deel 3 administratie D)

Het is mogelijk om met rijbewijs D1 verkort het D rijbewijs te gaan halen. Hiervoor dien je dan theorie RV1 plus te behalen (deel 1 Verkeer en techniek). Vervolgens moet je praktijkexamen D afleggen.

Wanneer je buschauffeur bent heb je een afwisselende baan. Je ontmoet veel mensen. Het is daarom natuurlijk wel belangrijk dat je het leuk vindt om met mensen om te gaan.
Er is best veel vraag naar buschauffeurs. Er zijn opleiders die baangarantie bieden. Er zijn ook werkgevers die je zelfs een opleiding tot de benodigde rijbewijzen bieden.

Natuurlijk helpen we je graag om voor jou de juiste opleider te vinden.